Navigácia

  • Planetárium

    Planetárium

    11.12.2023 sa žiaci 4.A, 5.A a 6.A triedy zúčastnili exkurzie v Planetáriu M. Hella v Žiari nad Hronom.

    Sprievodca nás zaviedol do Hviezdnej sály, kde na nás čakala simulácia hviezdnej oblohy, spojnice hviezd v súhvezdiach a ich mytológia, priblížili nám objekty vesmíru, detaily povrchov telies slnečnej sústavy. Tiež sme sa oboznámili so zákonitosťami striedania dňa a noci a tiež so striedaním ročných období.

  • Riaditeľské voľno 7.12.2023

    Riaditeľské voľno 7.12.2023
  • Mikulášske tvorivé dielne

    Mikulášske tvorivé dielne

    Je už milou tradíciou na našej škole, že  na Mikuláša máme tvorivé dielne. Žiaci vyrábajú výrobky s vianočnou tematikou, ktoré potom ponúkajú na Vianočných trhoch po Vianočnej akadémii. Na záver dňa potom Mikuláš rozdá deťom balíčky, za ktoré sa chceme poďakovať rodičom.

  • Tropical world Zvolen

    Tropical world Zvolen

    Posledný novembrový deň využili deviataci na návštevu kontaktnej zoo Tropical world vo Zvolene. Expozícia zahŕňala zaujímavé druhy pavúkov, rýb, ale najmä plazov z rôznych kútov sveta. Mnohí prekonali svoj strach, prípadne odpor voči niektorým živočíchom a dotkli sa ich. Väčšina žiakov si vzala do rúk hada, pavúka, či krokodíla. Nebudeme klamať, prvý kontakt nebol vždy príjemný, ale po chvíli sme zistili, že sa nemáme čoho báť. Spoznávali sme tieto tvory desiatky minút. V zoo sme nakoniec strávili takmer 3 hodiny. Oveľa viac, ako sme plánovali. Aj to svedčí o tom, že sa túto zoo oplatí po presťahovaní navštíviť. Keďže chcú majitelia expozíciu rozšíriť, na jar ich nájdete na inej adrese, ktorú zverejnia na svojich sociálnych sieťach.

  • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

    ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

    Každoročne koncom novembra (22.11.2023) na našej škole prebieha školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Olympiáda prebieha v dvoch kategóriách 1A a 1B. Do okresného postúpi úspešný riešiteľ s najvyšším počtom bodov (nad 45bodov). V  kategórii 1A je to  Karol Riapoš (7.A) a za kategóriu 1B Lukáš Kuna (8.A).

  • Informácia o voľných pracovných miestach

    Informácia o voľných pracovných miestach

    Informáciu o voľných pracovných miestach v našej škole nájdete v priloženom súbore Informacia_o_VPM2.pdf

  • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

    Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

    Dňa 15.11.2023 sa uskutočnilo Okresné kolo olympiády v slovenskom jazyku, ktoré sa každoročne koná v CVČ v Brezne. Našu školu reprezentovala žiačka 9.A triedy, Juliana Lokšová. Do okresného kola sa môže dostať žiak, ktorý v školskom kole získa minimálne 40 bodov za všetky tri časti (test, transformácia textu, ústna časť) z plného počtu 50 bodov.

    Takisto to platí aj v okresnom kole. Tu sa už Julke, tak veľmi nedarilo, ale z 11 účastníkov skončila na 6 mieste. Srdečne jej gratulujeme, ďakujeme za reprezentáciu našej školy a prajeme veľa úspechov, ktoré bude Julka isto získavať aj na strednej škole.

  • Lampiónový sprievod

    Lampiónový sprievod

    Dňa 16.11.2023 sa konal lampiónový sprievod za šťastím.

    Všetci účastníci sme sa podvečer stretli pred multifunkčným ihriskom, kde sme si zapálili naše lampióny a vydali sa na cestu.

    Mali sme však jednu úlohu, a to nájsť jeden lístoček, ktorý sme potom hodili do Hrona na znak šťastia.

    Lampiónový sprievod sme ukončili na multifunkčnom ihrisku, kde sme si z hrdla zaspievali. Každý malý či veľký účastník dostal malú sladkosť.

    Ďakujeme naším pani učiteľkám za zorganizovanie lampiónového sprievodu.

     

                                                                                   Juliana Lokšová 

  • Komparo

    Komparo

    Aj tento rok sa zapojili niektorí žiaci do dobrovoľného testovania žiakov 8. a 9. ročníka, ktoré sa uskutočnilo 9. novembra 2023 na celom území SR. Výsledky testovania dostanú žiaci spracované v januári 2024.

  • Burza škôl Brezno

    Burza škôl Brezno

    Potešilo nás, že aj tento rok zorganizoval OÚP Brezno Burzu stredných škôl, kde sa prezentovali školy  z nášho regiónu. Burza sa konala 25. októbra 2023 a zúčastnili sa jej žiaci 8.A a 9.A triedy. Táto akcia veľmi pomáha žiakom pri výbere strednej školy, keďže majú možnosť osobne komunikovať s pedagógmi a žiakmi daných stredných škôl.

  • Ponožkový október

    Ponožkový október

    V priebehu mesiaca október sa Spojená škola zapojila do výzvy Ponožkový október, ktorej zmyslom je pred zimným obdobím vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi. Práve ponožky sú najžiadanejšia časť oblečenia, ktorú v charitách a organizáciách starajúcich sa o ľudí v núdzi potrebujú. 

     

    Za pomoc ďakujeme všetkým, ktorí ponožky priniesli a aj takouto maličkosťou pomohli tým, ktorí to najviac potrebujú. 

     

    Ing. Eva Kostúrová

  • iBOBOR

    iBOBOR

    V dňoch 6.11.2023 - 10.11.2023 sa na našej škole uskutočnila informatická online súťaž iBobor. V nej žiaci riešili úlohy zamerané na logiku, algoritmické a matematické operácie. Do súťaže sa zapojilo 86 žiakov, z ktorých bolo 7 úspešných riešiteľov. 

    V kategórii DROBEC bola úspešná riešiteľka žiačka 3.A triedy Magdaléna Magurová

    v kategórii BOBRÍK boli 4 úspešní riešitelia : Tomáš Náther zo 4.A, Barbora Šuľková, Martin Petrík a Lívia Ďurtová z 5.A, 

    v kategórii BENJAMÍN bola úspešná riešiteľka 6.A triedy Terézia Kološtová a v kategórii KADET bol úspešným riešiteľom žiak 9.A triedy Jozef Pocklan.

     

    Víťazom srdečne gratulujeme. 

    --

    Ing. Eva Kostúrová

  • Voľby do školského parlamentu

    Voľby do školského parlamentu

    Dňa  8.11. (9.11. doplňujúce voľby v 6.A) sa konali voľby členov Školského parlamentu. Voľby sa uskutočnili tajným hlasovaním. Žiaci volili z kandidátov svojej triedy maximálne dvoch zástupcov. Pokiaľ nastala zhoda hlasov na prvom alebo druhom postupovom mieste, konali sa doplňujúce voľby. V nich sa rozhodovalo len medzi kandidátmi s rovnakým počtom bodov.

    Na platnosť výsledkov dohliadali členovia Rady školy: Daniel Tokár, Petronela Kútiková a Marcela Bakošová.

     

    Výsledky volieb do školského parlamentu 9.11. 2023:

    Trieda

    Zvolený zástupca:

    4.A - Náther Tomáš, Petrík Juraj

    5.A - Môcik Alex, Ťažká Sofia

    6.A - Banda Jozef, Chváliková Natália

    7.A - Bábelová Michaela, Rojík Jerguš

    8.A - Oller Pavel, Parala Róbert

    9.A - Koštialová Timea, Lokšová Juliana

  • PRVÁCKA ŠARKANIÁDA

    PRVÁCKA ŠARKANIÁDA

    Jeseň v našej škole je každoročne spätá s tradíciou púšťania šarkanov. Vo štvrtok
    2. novembra 2023 sa aj naši prváčikovia dočkali priaznivého počasia a mohli predviesť svoje šarkany. Atmosféru spríjemnilo krásne jesenné počasie. Na oblohe sa usmievalo slniečko a pofukoval jemný vietor. Nad našimi hlavami sa vznášali šarkany rôznych farieb i veľkostí. Deti sa nabehali, vyšantili do sýtosti a zatlieskali šarkanom, ktorí sa aspoň na chvíľu vzniesli do výšky. Odmenou pre všetkých majiteľov šarkanov bol DIPLOM ZA KRÁSNEHO ŠARKANA. Už teraz sa tešíme na budúcu Šarkaniádu 2024.

  • Halloweensky deň

    Halloweensky deň

    V piatok 27.októbra 15 deviatakov pripravilo Halloweensky deň pre žiakov 2.stupňa. 

     

    Podmienkou účasti na akcii bol kostým. Kreativita niektorých účastníkov bola fascinujúca. 

    V priebehu  druhej a tretej hodiny prešli skupinky cez 7 stanovíšť: Mystery box, Pavúčia vdova, Escape room, Vražedný tanec, Mozog na dlani, Traf a rozhodni o svojom osude a Shrekova bažina. 

    Prestávky medzi stanovišťami trávili v Žalári.

    Po splnení úloh dostali pečiatku. Ak nazbierali všetky pečiatky, mohli vstúpiť na Halloweensku párty. 

    Tam sa tancovalo a súťažilo. Zábava bola vynikajúca. 

     

    Niektorí žiaci trávili čas v ateliéri, kde vyrezávali tekvice a tvorili rôzne tematické diela. 

  • Obri oceánov

    Obri oceánov

    Žiaci 4.A, 5.A a 6.A sa zúčastnili dňa 25.10.2023 exkurzie a tému Obri oceánov v Lučenci. 

    Čakali na nás jedinečné exponáty morských cicavcov a iných hlbinných živočíchov v životných veľkostiach, tiež sme sa kochali zbierkou žraločích zubov. Pomocou virtuálnej reality sme sa „ponorili“ do hlbín oceánov, kde sme pozerali žraloky, beluhy, kosatky. Zvuková stena nám dala možnosť spoznať zvuky, hlasy a spevy podmorských cicavcov.  

  • Tajuplné bytosti

    Tajuplné bytosti

    Zážitková expozícia Tajuplné bytosti....

    V stredu, 25.10.2023 žiaci 7 A.  navštívili zážitkovú expozíciu Horehronského múzea v meste Brezno s názvom Tajuplné bytosti alebo Kto po nociach chodí. Zážitkovú expozíciu tvoria postavy v životnej veľkosti – tajuplné bytosti, ako Runa, Mora, Poludnica, Zmok, Vlkolak  a iné. Tie sa nám prihovárali, ich hlasy dokonale dotvárali pocit tajomna. Súčasťou zážitkovej expozície bol bohatý výklad lektorky, ktorá predstavila tieto tajuplné bytosti, vysvetlila nám s akými poverami sú spájané a taktiež zapojila žiakov do činností, ktoré podľa našich predkov mali chrániť pred pôsobením týchto bytostí.

                                                                                                                                Mgr. Lenka Simanová

  • Vlastivedná exkurzia u tretiakov

    Vlastivedná exkurzia u tretiakov

    V pondelok 23.10.2023 sa žiaci 3.A triedy zúčastnili krátkej vlastivednej exkurzie. Na vlastivede sa tretiaci učia spoznávať našu obec. Navštívili sme spolu dva cintoríny v našej obci – v Nemeckej, aj v Dubovej. Spoločne sme pospomínali na svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami a tak sme sa spoločne pripravili na blížiaci sa sviatok Pamiatky zosnulých. Súčasťou vychádzky bolo aj naučiť sa primerane sa správať na pietnom mieste.  

  • Prváčikovia v Dennom stacionári Nemecká

    Prváčikovia v Dennom stacionári Nemecká

    Naši Prváčikovia si pri príležitosti Mesiaca úcty k starším pripravili pre seniorov v Stacionári pekný program s básničkami, pesničkami a tančekmi. Po vystúpení sa vzájomne porozprávali, nasmiali a posedenie zavŕšili sľubom, že sa takéto vystúpenia a spoločne prežité príjemné chvíle budú opakovať. Našim seniorom zaželali veľa zdravia a radosti. Popriali im, aby boli obklopení láskou, úctou a pozornosťou, ktorú si od každého zaslúžia.

  • Mesiac úcty k starším v 1.A

     Mesiac úcty k starším v 1.A

    Október je mesiac venovaný úcte starším ľuďom. Pri tejto príležitosti si naši Prváčikovia pozvali do triedy svojich starých rodičov. Predstavili im svoju triedu, potešili ich programom v zložení básničiek, pesničiek, tancov a srdečných prianí... Vzájomne si predstavili svojich starých rodičov, porozprávali a prezradili,  prečo ich tak  veľmi zbožňujú. Úžasnú náladu zavŕšili pohostením a príjemným posedením.

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola, Školská 35, Nemecká
    Školská 279/35, 976 97 Nemecká
  • 048/618 26 11 (škola)
    0903 450 874 (riaditeľka školy, súkromné)
    0911 188 615 (vedúca školskej jedálne, odhlasovanie stravy)

Fotogaléria