Navigácia

  • Okresné kolo biologickej olympiády kategórie C-TP

    Okresné kolo biologickej olympiády kategórie C-TP

    V utorok 13.2.2024 sa žiaci 8.A triedy: Pavel Oller a Jakub Lokša zúcastnili OK biologickej olympiády na ZŠ Pionierska 2 v Brezne. Z 18 účastníkov sa naši žiaci umiestnili na 12 a 18 mieste.

  • Mŕtve drevo v lese...., a Drop

    Mŕtve drevo v lese...., a Drop

    8.2.2024 sa na našej škole počas 4. a 5. vyučovacej hodiny uskutočnili prednášky na tému: Príbeh o mŕtvom dreve v lese...., a Drop - najväčší lietajúci vták sveta a u nás. 

    Žiaci sa dozvedeli, že kedysi boli státisíce dropov rozšírené od Pyrenejského polostrova  až po Kazachstan. Dnes, žiaľ zostávajú posledné tisíce na 4 lokalitách vo svete. Jedna z nich je aj u nás na Slovensku. Je súčasťou slovensko-rakúsko-maďarsko-českej populácie. Kedysi obýval najmä stepné oblasti nížin v Európe a dnes je na pokraji vyhynutia. 

    Prednáška o mŕtvom dreve nás oboznámila, že ide o posledné štádium životného cyklu stromov. Okrem iného je mŕtve drevo aj vynikajúci úkryt pre rôzne druhy živočíchov, potrava pre huby, baktérie a saprofytický hmyz, zabraňuje pôdnej erózií a stabilizuje svahy. 

     Súčasťou prednášok boli aj zhliadnutia filmov o dropovi a mŕtvom dreve. Žiaci sa zapojili do pripravených aktivít, ktoré mal pán Popovič pre nich nachystané.  

  • KARNEVAL 2.stupeň

    KARNEVAL 2.stupeň

    Dňa 31. 01. 2024 sme my deviataci zorganizovali karneval pre 2. stupeň. Deň pred karnevalom sme vyzdobili jedáleň. Vyzdobovali sme ju takmer dve vyučovanie hodiny, ale poviem vám, že ozaj stála za to. Ráno v deň karnevalu sme sa všetci prezliekli za rôzne zaujímavé masky. Karneval bol plný zábavných hier a aktivít, ktoré mali na starosti deviataci. Samozrejme, že ani tento karneval nebol bez tradičných čerstvých šišiek, za ktoré ďakujeme našim kuchárkam. Karneval bol sprevádzaný tancom a skvelými pesničkami. Musím uznať, že tento rok aj naše pani učiteľky mali skvelé masky, ktoré veľmi pobavili.

    Juliana Lokšová

  • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

    Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

    Školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín sa uskutočnil 25.1.2024. Súťaž je určená pre žiakov 2. – 9. ročníka. Odborná porota mala veľmi ťažkú úlohu – vybrať tých najlepších recitátorov. Recitátori tento rok, tak, ako aj po minulé roky prišli naozaj veľmi dobre pripravení. Víťazi jednotlivých kategórií postúpia na obvodné kolo do Brezna, držíme im palce!

    Výsledková listina:

    I. kategória žiakov 2. – 4. ročníka

    v prednese poézie:                                         v prednese prózy:

    1. miesto - Páleníková E. (3.A)                     1. miesto – neudeľuje sa

    2. miesto – Dunajská S. (3.A)                       2. miesto – Potančoková V. (4. A)

    3. miesto – Magurová M. (3.A)                     3. miesto – neudeľuje sa

    II. kategória žiakov 5. – 6. ročníka

    v prednese poézie:                                         v prednese prózy:

    1. miesto – Simanová S. (6.A)                      1. miesto – neudeľuje sa

    2. miesto – Cimermanová Z. (5.A)               2. miesto – Petríková A. (5.A)

    3. miesto – Šalkovská S. (5.A)                      3. miesto – neudeľuje sa

    III. kategória žiakov 7. – 9. ročníka

    v prednese poézie:                                         v prednese prózy:

    1. miesto - Lokšová J. (9.A)                          1. miesto – Skladaný M. (9.A)

    2. miesto – Koštialová T. (9.A)                     2. miesto – Dunajská S. (9.A)

    3. miesto – Snopková D. (9.A)                      3. miesto – neudeľuje sa

  • Majstrovstvá Európy - Biatlon 2024 Osrblie

    Majstrovstvá Európy - Biatlon 2024 Osrblie

    V stredu 24.januára 2024 sme so žiakmi 7.A, 8.A a 9.A vymenili vyučovanie v škole za povzbudzovanie športovcov v Osrblí. Tu sa konali Majstrovstvá Európy v biatlone. Vlakom a autobusom sme sa dopravili k Národnému biatlonovému centru, kde o 10:30 odštartovali vytrvalostné preteky mužov na 20 km. Počasie nám veľmi neprialo. Padal sneh s dažďom, ale na dobrej nálade nám to neubralo. Popri povzbudzovaní sa žiaci stihli venovať aj iným zimným radovánkam – napríklad guľovačke.

  • Školské kolo geografickej olympiády

    Školské kolo geografickej olympiády

    18.januára 2024 sa uskutočnilo online školské kolo geografickej olympiády. V kategórii E (8.A - 9.A) súťažilo 13 žiakov. Úspešným riešiteľom bol Jozef Pocklan, ktorý postúpil do okresného kola. V kategórii F (6.A-7.A) sa súťaže zúčastnilo 12 žiakov. Úspešnými riešiteľmi, ktorí zároveň aj postupujú do okresného kola, boli Jerguš Rojík,Lia Jessy Greter a Adam Belko. Z kategórie G (5.A) z 11 zúčastnených žiakov boli úspešnými riešiteľmi dvaja žiaci, ktorí aj postupujú do vyššieho kola. Sú to Barbora Šuľková a Roman Rojík.

  • Ekonomická olympiáda

    Ekonomická olympiáda

    V dňoch 15. – 26. januára 2024 sa naši žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili druhého ročníka Ekonomickej olympiády pre základné školy, ktorú realizoval Inštitút ekonomických a spoločenských analýz. Žiaci si posilnili svoje ekonomické a finančné vedomosti.

  • Školské kolo biologickej olympiády

    Školské kolo biologickej olympiády

    Vo štvrtok 11.januára 2024 prebehlo školské kolo biologickej olympiády kategórie C -TP. Súťaž sa uskutočnila online formou. Zapojilo za 14 žiakov z 8.A a 9.A. Úspešnými riešiteľmi boli: Jakub Lokša Pavel Oller Jozef Pocklan Marko Skladaný Emma Kurančíková Emma Judita Ličková Emma Dunajská Linda Chromeková Do okresného kola postúpili Jakub Lokša a Pavel Oller.

  • Riaditeľské voľno 22.12.2023

    Riaditeľské voľno 22.12.2023
  • Vianočná Budapešť

    Vianočná Budapešť

    Tento rok (16.12.2023) sme sa rozhodli navštíviť predvianočnú Budapešť. Veľmi milo nás potešil veľký záujem o túto akciu, ktorej sa zúčastňujú žiaci, rodičia a príbuzní a priatelia našej školy. Počasie bolo príjemné, Budapešť prekrásna (i keď nás mierne zaskočili ceny;). Tešíme sa na ďalší výlet budúci rok.

  • Predvianočné posedenie prváčikov v materskej škole

    Predvianočné posedenie prváčikov v materskej škole

    Predškoláci z našej školy nás prváčikov pozvali do materskej školy na predvianočné posedenie. Boli sme milo prekvapení nádhernou výzdobou, darčekmi a programom zo strany detičiek. Ani my sme sa nedali zahanbiť a predviedli sme naše pásmo vianočných vinšov a ukázali sme všetko, čo sme sa doteraz v škole naučili. Potlesk a uznanie boli pre nás dostatočnou odmenou. Spoločný rozhovor o zážitkoch z prvej triedy bol úsmevný a pre predškolákov inšpirujúci. Dohodli sme sa na spoločnom stretnutí v našej prváckej triede, kde našu spoluprácu posunieme ďalej.

  • Tvorivá dielňa v prvej triede s pánom Fiľom

    Tvorivá dielňa v prvej triede s pánom Fiľom

    Dieťa citlivo vníma a prežíva estetické podnety. Má prirodzenú schopnosť tešiť sa z maličkostí a objavuje krásu nielen v umení, ale aj v tých najobyčajnejších veciach.  Pociťuje potrebu realizovať svoju prirodzenú túžbu po činnosti, ktorá mu umožňuje aktívne prejaviť vlastné city, poznatky, skúsenosti, postoje.

    Možnosť tvorenia a vlastnej sebarealizácie s včelím voskom dostali naši prváčikovia  prostredníctvom šikovného otecka našej žiačky Hanky. Prišiel medzi nás na tvorivú dielňu, kde nám najprv porozprával o včielkach, o včelom vosku a názorne nám predviedol a naučil nás s ním pracovať. Výsledkom boli krásne sviečky, ktoré si žiaci zobrali domov. Našu prácu obohatil a spríjemnil hrou na fujare. Bol to nezabudnuteľný a pre deti inšpirujúci zážitok.

  • Vianočná relácia v obecnom rozhlase

    Vianočná relácia v obecnom rozhlase

    Ako každý rok, ani tento naše piatačky nezabudli na obyvateľov obce. Pripravili si pre nich vianočnú reláciu. Básne, vinše, piesne a sprievodné slovo prispelo k dobrej nálade a zamysleniu sa nad blížiacimi sa sviatkami.

    Naše šikovné žiačky: Zuzka Cimermanová, Livka Ďurtová, Nelka Muránska, Alžbetka Petríková, Sarka Šalkovská, Barborka Šulková a Sofinka Ťažká pravidelne reprezentujú našu školu v obecnom rozhlase pri významných udalostiach. Ich zrozumiteľný a kultivovaný prejav je veľkým prínosom v rozhlasových reláciach. Rovnako ako ich snaha, zanietenosť a zmysel pre povinnosť.

  • Koncert VESELÉ VIANOCE

    Koncert VESELÉ VIANOCE

    13.12.2023 sa uskutočnil hudobno-vzdelávací koncert na tému "Veselé Vianoce". 

    V programe bola priblížená podstata najkrajšieho sviatku v roku. História vianoc, tradície v rôznych krajinách sveta a dôležitosť medziľudských vzťahov boli odprezentované zábavnou a pútavou formou.

    Žiaci mali možnosť zasúťažiť si a za správne odpovede boli odmenení.

    Hudobnú zložku programu tvorili piesne ako napríklad  Last Christmas, Feliz Navidad, Tichá noc, Hallelujah atď. , ktorú sme si spoločne s hudobníkmi aj zaspievali. 

  • PYTAGORIÁDA

    PYTAGORIÁDA

    V dňoch 12. a 13. decembra sa žiaci  3. až 8. ročníka zúčastnili   celoslovenskej matematickej súťaže PYTAGORIÁDA 45. ročník. V školskom kole žiaci riešili 15 úloh, na ktoré mali čas 60 minút. Úspešnými riešiteľmi sa mohli stať , ak vyriešili desať úloh správne. Z našich žiakov sa úspešne popasovali s úlohami iba žiaci 3. ročníka a podarilo sa im postúpiť do okresného kola. Žiakom Hanka Ťažká, Simonka Dunajská, Emka Páleníková, Marínka Pavlíková, Matias Belko a Matúš Vetrák blahoželáme a prajeme im úspešné riešenie úloh aj v okresnom, pre túto kategóriu  poslednom kole.

  • Planetárium

    Planetárium

    11.12.2023 sa žiaci 4.A, 5.A a 6.A triedy zúčastnili exkurzie v Planetáriu M. Hella v Žiari nad Hronom.

    Sprievodca nás zaviedol do Hviezdnej sály, kde na nás čakala simulácia hviezdnej oblohy, spojnice hviezd v súhvezdiach a ich mytológia, priblížili nám objekty vesmíru, detaily povrchov telies slnečnej sústavy. Tiež sme sa oboznámili so zákonitosťami striedania dňa a noci a tiež so striedaním ročných období.

  • Riaditeľské voľno 7.12.2023

    Riaditeľské voľno 7.12.2023
  • Mikulášske tvorivé dielne

    Mikulášske tvorivé dielne

    Je už milou tradíciou na našej škole, že  na Mikuláša máme tvorivé dielne. Žiaci vyrábajú výrobky s vianočnou tematikou, ktoré potom ponúkajú na Vianočných trhoch po Vianočnej akadémii. Na záver dňa potom Mikuláš rozdá deťom balíčky, za ktoré sa chceme poďakovať rodičom.

  • Tropical world Zvolen

    Tropical world Zvolen

    Posledný novembrový deň využili deviataci na návštevu kontaktnej zoo Tropical world vo Zvolene. Expozícia zahŕňala zaujímavé druhy pavúkov, rýb, ale najmä plazov z rôznych kútov sveta. Mnohí prekonali svoj strach, prípadne odpor voči niektorým živočíchom a dotkli sa ich. Väčšina žiakov si vzala do rúk hada, pavúka, či krokodíla. Nebudeme klamať, prvý kontakt nebol vždy príjemný, ale po chvíli sme zistili, že sa nemáme čoho báť. Spoznávali sme tieto tvory desiatky minút. V zoo sme nakoniec strávili takmer 3 hodiny. Oveľa viac, ako sme plánovali. Aj to svedčí o tom, že sa túto zoo oplatí po presťahovaní navštíviť. Keďže chcú majitelia expozíciu rozšíriť, na jar ich nájdete na inej adrese, ktorú zverejnia na svojich sociálnych sieťach.

  • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

    ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

    Každoročne koncom novembra (22.11.2023) na našej škole prebieha školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Olympiáda prebieha v dvoch kategóriách 1A a 1B. Do okresného postúpi úspešný riešiteľ s najvyšším počtom bodov (nad 45bodov). V  kategórii 1A je to  Karol Riapoš (7.A) a za kategóriu 1B Lukáš Kuna (8.A).

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola, Školská 35, Nemecká
    Školská 279/35, 976 97 Nemecká
  • 048/618 26 11 (škola)
    0903 450 874 (riaditeľka školy, súkromné)
    0911 188 615 (vedúca školskej jedálne, odhlasovanie stravy)

Fotogaléria